Lage Zwaluwe

Even voorstellen

Mijn naam is Lydie van Leeuwen. Vanaf 1990 werk ik als psycholoog. Sinds 1997 ben ik in Lage Zwaluwe werkzaam in mijn eigen praktijk als eerstelijnspsycholoog.

Ik heb mij na mijn opleiding tot GZ-psycholoog verder gespecialiseerd tot cognitief gedragstherapeut en EMDR-therapeut. Over de resultaten die met deze therapieën te behalen zijn, ben ik erg enthousiast. Cognitieve gedragstherapie is een methode waardoor mensen handvatten krijgen om anders met hun klachten om te gaan. Mijn cliënten vinden dit doorgaans ook een prettige methode, omdat ze het praktisch en concreet vinden.

EMDR is een zeer krachtige methode om gevolgen van het meegemaakt hebben van akelige gebeurtenissen te verminderen.

Mensen die mij kennen beschrijven mij als praktisch, vriendelijk, deskundig, direct en dat ik goed kan luisteren. Hoewel mijn “vinger op de zere plek-aanpak” confronterend kan zijn, stimuleert het wel beweging en ontwikkeling , zo geven cliënten vaak terug. Onder mijn begeleiding gaat u aan de slag met uw vraag.  Ik ben resultaatgericht en geef veel ruimte voor eigen keuzes, de meesten ervaren dat als prettig, sommigen natuurlijk ook niet. Ik hoor altijd graag als er dingen niet naar wens gaan. Therapie is een samenwerkingsproject, voor u is het belangrijk dat de therapie zo goed mogelijk verloopt.

Mijn specialisatie is kortdurende therapie.  U gaat van  mij praktische handvatten krijgen om met uw problemen aan de slag te gaan. De ervaringen uit uw verleden kunnen u en ik niet veranderen, wel de wijze waarop u daar vanaf vandaag mee kunt leren gaan. De therapie heeft ondermeer als doelstelling om u daarin verder op weg te helpen, met als uiteindelijk doel ‘Zelf regie’, zicht op weten wat er soms fout gaat en hoe dat voortaan anders aan te kunnen gaan pakken, om zo grip op het probleem te krijgen én te houden.

Wilt u weten welke registraties ik heb, en van welke beroepsorganisaties ik lid ben, lees dan hier verder.

Lees hier ervaringen van cliënten die bij mij in behandeling waren


zorgkaartnederland9-1

Bekijk alle waarderingen

of

plaats een waardering


Psycholoog
 Lage Zwaluwe
Mevr drs. L.C. van Leeuwen